Ga naar de inhoud

SolarEdge omvormers

“SolarEdge is de omvormerfabrikant die het zogenaamde optimizer gestuurde zonnepanelen systeem heeft bedacht. Opgericht in 2006 in Israel, nu wereldspeler met fabrieken op elk continent en een servicekantoor in Nederland. SolarEdge heeft een stukje techniek uit de centrale omvormer gehaald en dat in kastjes gestopt die onder ieder paneel geplaatste worden. Je hebt dus nog steeds een centrale omvormer maar ook de aansturing per paneel. Op deze wijze kunnen panelen van verschillende merken, types en liggend op verschillende dakvlakken eenvoudig op één systeem aansluiten. Daarnaast kan het systeem middels de “SafeDC” optie ook echt uitgezet worden. Als de omvormer uit staat dan staat er een veilige spanning op de kabels naar het dak. Ook is de werking per paneel inzichtelijk.

 

SolarEdge werkt hard aan de weg om toekomst bestendig te zijn en te blijven. Ze produceren slimme sensoren en schakelaars om apparaten aan te sturen op basis van beschikbare zonne-energie. Ook hebben ze naast de standaard omvormers ook hybride omvormers en accu systemen. SolarEdge noemt hun assortiment ook wel “SolarEdge Home” een ecosysteem dat huiseigenaren in staat stelt hun eigen energie optimaal te gebruiken.”

Het installatieproces in 8 stappen

1

Aanvraag

Start met een aanvraag via ons contactformulier op de website. Je kunt ons ook bellen of mailen. Binnen één werkdag ontvang je een reactie.

2

Beoordeling

We beoordelen of het dak geschikt is, daarbij kijken we o.a. naar het type dak, de ligging, schaduwvlakken, toegankelijkheid etc.

3

Schouw

Onze adviseur komt langs om het zonnepanelen plan op te stellen. Tijdens de schouw bespreken we ook de wensen en technische uitdaging.

4

Offerte

We maken een definitieve offerte met alle werkzaamheden. Binnen twee weken na de schouw ontvang je deze offerte.

5

Akkoord

Is de offerte helemaal duidelijk en eventueel telefonisch nog doorgesproken? Dan kun je digitaal ondertekenen voor akkoord.

6

Planning

Er wordt een datum voor uitvoering afgestemd en de materialen worden klaar gezet en indien nodig besteld bij onze leveranciers.

7

Installatie

De monteurs komen de installatie plaatsen volgens het plan. De panelen worden geïnstalleerd, de omvormer geplaatst en de kabel naar de huisaansluiting wordt gerealiseerd.

8

Oplevering

De installatie wordt in werking gesteld en de monitoring wordt ingeregeld zodat je in de app kunt zien dat het systeem werkt en hoeveel energie je opwekt met de zonnepanelen.

Adviesgesprek aanvragen

Contactgegevens

Certificeringen

  • ISO-9001
  • VCA**
  • InstallQ (pv klein, pv groot, zegelrecht)