Ga naar de inhoud

SMA omvormers

SMA is wereldwijd marktleider op het gebied van zonnepanelen omvormers. Ze zijn al meer dan 40 jaar actief in de omvormerbranche en al 35 jaar in Nederland. De producten van SMA worden gemaakt in Duitsland en de service en aansturing voor de Benelux wordt vanuit België verzorgd.SMA heeft kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Ze produceren voornamelijk zogenaamde string-omvormers waarbij de panelen in serie zijn geschakeld. In combinatie met hun “Shadefix” technologie zijn ze op het merendeel van de zonnepaneel installaties goed toepasbaar.

 

Naast het produceren van omvormers ligt de focus van SMA sterk op de toekomst. Het optimaliseren van eigen verbruik, het slim aansturen van huisapparatuur en het zelf opslaan van energie in een thuisaccu is goed mogelijk. Ze blijven hier in ontwikkelen en jaarlijks komen er tal van nieuwe producten bij en worden bestaande producten verbeterd.
SMA werkt met een aansturingssysteem dat fabrikanten van andere elektrische toepassing kunnen gebruiken. Hierdoor is zeer eenvoudig de warmtepomp, boiler, wasmachine etc. te koppelen en slim aan te sturen op basis van beschikbare zonne-energie.

 

EHBI Solar Systems is officieel SMA Partner en heeft ruime ervaring met SMA producten. Dit gaat van de eenvoudige woonhuis installaties tot complexe Off-Grid situaties met of zonder accu. Qua service hebben we als SMA Partner korte lijntjes en kunnen we garantie kwesties of storingen snel en adequaat afhandelen.

Het installatieproces in 8 stappen

1

Aanvraag

Start met een aanvraag via ons contactformulier op de website. Je kunt ons ook bellen of mailen. Binnen één werkdag ontvang je een reactie.

2

Beoordeling

We beoordelen of het dak geschikt is, daarbij kijken we o.a. naar het type dak, de ligging, schaduwvlakken, toegankelijkheid etc.

3

Schouw

Onze adviseur komt langs om het zonnepanelen plan op te stellen. Tijdens de schouw bespreken we ook de wensen en technische uitdaging.

4

Offerte

We maken een definitieve offerte met alle werkzaamheden. Binnen twee weken na de schouw ontvang je deze offerte.

5

Akkoord

Is de offerte helemaal duidelijk en eventueel telefonisch nog doorgesproken? Dan kun je digitaal ondertekenen voor akkoord.

6

Planning

Er wordt een datum voor uitvoering afgestemd en de materialen worden klaar gezet en indien nodig besteld bij onze leveranciers.

7

Installatie

De monteurs komen de installatie plaatsen volgens het plan. De panelen worden geïnstalleerd, de omvormer geplaatst en de kabel naar de huisaansluiting wordt gerealiseerd.

8

Oplevering

De installatie wordt in werking gesteld en de monitoring wordt ingeregeld zodat je in de app kunt zien dat het systeem werkt en hoeveel energie je opwekt met de zonnepanelen.

Adviesgesprek aanvragen

Contactgegevens

Certificeringen

  • ISO-9001
  • VCA**
  • InstallQ (pv klein, pv groot, zegelrecht)