Ga naar de inhoud

Enphase omvormers

“Enphase is opgericht in 2006 en heeft de zonnepaneel industrie verrijkt met de zogenaamde “mirco-omvormers”. Een omvormersysteem dat werkt met een omvormer per paneel. Enphase is actief in 150 landen en er zijn al meer dan 4 miljoen installaties waarbij Enphase is toegpast.

 

Op het dak wordt achter ieder paneel een micro-omvormer geplaatst. Deze omvormers zetten de stroom opgewekt door het zonnepaneel direct om in bruikbare stroom voor in huis. De omvormers worden met elkaar doorverbonden en op één plek gaat de kabel naar binnen en wordt deze aangesloten op de meterkast. Er is geen centrale omvormer en vrijwel alle techniek ligt op het dak. Het systeem geeft 25 jaar garantie op de omvormers. Het monitoringssignaal wordt meegestuurd op de stroomkabel van het dak en deze wordt er in de meterkast weer uitgefilterd en verbonden met internet. Op deze wijze heeft ook dit systeem inzicht per paneel. Ook is het systeem extra veilig. Als de stroom in de meterkast uitvalt, dan stoppen de micro omvormers met werken.

 

Ook Enphase ontwikkelt zich snel om toekomst bestendig te zijn en te blijven. Ze hebben een eigen accusysteem ontwikkeld dat naadloos samenwerkt met de micro omvormers en de stroom slim opslaat en gebruikt. EHBI Solar Systems is volledig gecertificeerd om alle producten van Enphase op een correcte en veilige manier te installeren.

Het installatieproces in 8 stappen

1

Aanvraag

Start met een aanvraag via ons contactformulier op de website. Je kunt ons ook bellen of mailen. Binnen één werkdag ontvang je een reactie.

2

Beoordeling

We beoordelen of het dak geschikt is, daarbij kijken we o.a. naar het type dak, de ligging, schaduwvlakken, toegankelijkheid etc.

3

Schouw

Onze adviseur komt langs om het zonnepanelen plan op te stellen. Tijdens de schouw bespreken we ook de wensen en technische uitdaging.

4

Offerte

We maken een definitieve offerte met alle werkzaamheden. Binnen twee weken na de schouw ontvang je deze offerte.

5

Akkoord

Is de offerte helemaal duidelijk en eventueel telefonisch nog doorgesproken? Dan kun je digitaal ondertekenen voor akkoord.

6

Planning

Er wordt een datum voor uitvoering afgestemd en de materialen worden klaar gezet en indien nodig besteld bij onze leveranciers.

7

Installatie

De monteurs komen de installatie plaatsen volgens het plan. De panelen worden geïnstalleerd, de omvormer geplaatst en de kabel naar de huisaansluiting wordt gerealiseerd.

8

Oplevering

De installatie wordt in werking gesteld en de monitoring wordt ingeregeld zodat je in de app kunt zien dat het systeem werkt en hoeveel energie je opwekt met de zonnepanelen.

Adviesgesprek aanvragen

Contactgegevens

Certificeringen

  • ISO-9001
  • VCA**
  • InstallQ (pv klein, pv groot, zegelrecht)