Ga naar de inhoud

Voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Blog 21 mei 2024

Zonnepanelen worden steeds populairder, niet alleen bij particulieren, maar ook bij bedrijven. Het installeren van zonnepanelen op een bedrijfspand biedt tal van voordelen. In deze blog bespreken we de belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor bedrijven en waarom zakelijk zonnepanelen aanschaffen een slimme investering is.

Zonnepanelen interessant voor bedrijven

Het gebruik van zonnepanelen voor bedrijven neemt snel toe. Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van zonne-energie voor hun bedrijf. Door te investeren in zonnepanelen kunnen bedrijven hun energiekosten aanzienlijk verlagen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst. Het gebruik van zonne-energie vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en helpt de CO2-uitstoot te verminderen.

Voordelen van zonnepanelen op een bedrijfspand

Kostenbesparing

Een van de meest directe voordelen van zonnepanelen op een bedrijfspand is de kostenbesparing. Bedrijven kunnen hun energierekening aanzienlijk verlagen door zelf elektriciteit op te wekken. De initiële investering in zonnepanelen kan vaak binnen enkele jaren worden terugverdiend door de besparingen op de energierekening.

 

Duurzaamheid

Bedrijven die zonnepanelen installeren, dragen bij aan een duurzamere wereld. Zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die geen schadelijke uitstoot veroorzaakt. Door te kiezen voor zonne-energie kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

 

Waardevermeerdering van het bedrijfspand

Zonnepanelen kunnen de waarde van een bedrijfspand verhogen. Een pand met een lagere energierekening en een duurzame energievoorziening is aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders. Hierdoor kan de marktwaarde van het pand stijgen. Het zakelijk kopen van zonnepanelen kan dus niet alleen direct financieel voordeel opleveren, maar ook bijdragen aan de lange termijn waardeontwikkeling van het vastgoed. Bedrijven die zonnepanelen zakelijk kopen, positioneren zich bovendien als vooruitstrevende en milieubewuste spelers in de markt, wat de aantrekkelijkheid van hun panden verder vergroot.

 

Verbeterde reputatie en imago

Een ander belangrijk voordeel van zonnepanelen voor bedrijven is de verbetering van de reputatie en het imago. Steeds meer consumenten en zakelijke partners geven de voorkeur aan samenwerking met bedrijven die actief bezig zijn met duurzaamheid en milieubescherming. Door zichtbaar te investeren in groene energie, kan een bedrijf zich onderscheiden als een milieubewuste organisatie, wat kan resulteren in een betere merkreputatie en het aantrekken van klanten die waarde hechten aan duurzaamheid.

 

Schaalvoordelen

Bovendien kunnen bedrijven profiteren van schaalvoordelen door grotere installaties aan te schaffen. Het zakelijk kopen van zonnepanelen betekent vaak dat bedrijven grotere daken en terreinen hebben om zonnepanelen te installeren, wat kan leiden tot een lagere prijs per eenheid en een efficiëntere installatie. Hierdoor kunnen de totale kosten per opgewekte kilowattuur nog verder dalen, wat de financiële voordelen van zonnepanelen voor bedrijven verder vergroot.

 

Subsidies en fiscale voordelen

Het zakelijk aanschaffen van zonnepanelen biedt extra voordelen ten opzichte van particuliere aanschaf. Bedrijven kunnen gebruik maken van diverse subsidies en fiscale regelingen die de investering nog aantrekkelijker maken.

Subsidies en fiscale voordelen

Zonnepanelen vormen een aantrekkelijke investering voor bedrijven, niet alleen vanwege de positieve impact op het milieu, maar ook vanwege de financiële voordelen die ze met zich meebrengen. Hier volgen enkele subsidies en fiscale voordelen die bedrijven kunnen ontvangen bij de installatie van zonnepanelen:

 

 • Energie-investeringsaftrek (EIA): Met de EIA kunnen bedrijven een percentage van de investering in duurzame energie aftrekken van de fiscale winst, wat resulteert in een lagere belastingaanslag.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De KIA biedt extra aftrek voor investeringen in bedrijfsmiddelen, waaronder zonnepanelen.
 • Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vamil: Deze regelingen bieden fiscale voordelen voor investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, inclusief zonnepanelen.

 

Door gebruik te maken van deze regelingen kunnen bedrijven aanzienlijk profiteren door de terugverdientijd van hun investering te verkorten en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Installatie en onderhoud

Bij zakelijk zonnepanelen aanschaffen is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare installateur. Een goede installateur zorgt voor een optimale plaatsing van de zonnepanelen en biedt garanties op de installatie en de opbrengst. Regelmatig onderhoud en monitoring zijn essentieel om de efficiëntie van de zonnepanelen te waarborgen en maximale besparingen te realiseren.

Ontdek de voordelen van zonnepanelen voor jouw bedrijf

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er heel wat voordelen aan het gebruik van zonnepanelen voor bedrijven. Flinke kostenbesparingen, duurzaamheid, fiscale voordelen en een hogere waarde van je bedrijfspand. Investeren in zakelijke zonnepanelen is een slimme zet. Het verbetert niet alleen de winstgevendheid van je bedrijf, maar draagt ook bij aan een groenere toekomst.

 

Wil je zakelijk zonnepanelen aanschaffen? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is en hoe je kunt profiteren van de vele voordelen van zonne-energie.

Adviesgesprek aanvragen

Contactgegevens

 • Helling 1, 3371 EZ
  Hardinxveld-Giessendam
 • +31 (0)85 004 31 65
 • info@ehbigroup.com
 • KVK: 75919176

Certificeringen

 • ISO-9001
 • VCA**
 • InstallQ (pv klein, pv groot, zegelrecht)